Brokgroup

27.12.16

Натуральний латекс

Натуральний латекс – це м'який матеріал, що використовується як основа в безпружинних матрацах. Також може використовуватись латекс середньої жорсткості, у якому підвищена пружність. Натуральний латекс може також поєднуватися з іншими наповнювачами (наприклад матрац з поєднанням шарів латексу з жорсткою кокосовою койрою). Матеріал має високу густину, і завдяки цьому чудову еластичність і довговічність.


Вічнозелене дерево гевея
Основним джерелом натурального каучуку є вічнозелене дерево- бразильська гевея (90% світового виробництва). З часом гевею почали вирощувати в промислових масштабах і в інших країнах.

Сік дерева гевеї-
сировина для виробництва латексу
Сік гевеї має антисептичний ефект, мікроби і бактерії в ньому гинуть, тому дерево при добуванні соку не хворіє від постійних надрізів, виліковуючи себе з часом. Натуральний латекс, в залежності від вмісту в ньому натурального каучуку, зберігає антисептичні та антибактеріальні властивості.


Технічні  особливості отримання натурального латексу для виробництва матраців

  • У спеціальній посудині латексна суміш безперервно перемішується
  • Потім вона подається в контейнер, де відбувається процес спінення
  • Піна подається у спеціальні форми і вулканізується при температурі 100˚С
  • Отримана заготовка виймається з форми
  • Готовий блок послідовно очищається від залишків піни, сушиться при температурі 120˚С
  • Потім відбувається тестування на жорсткість, зважування і пакування.

Натуральний латекс
Внутрішнє наповнення є головною умовою якісного матрацу. Одним з найпопулярніших наповнювачів дитячих матраців є натуральний латекс. Дуже часто він є основним наповнювачем в ортопедичних безпружинних матрацах, а також одним із шарів в інших видах матраців, як наприклад у поєднанні з кокосовою койрою. При цьому співвідношення цих матеріалів може бути різним- 50% на 50% (у цьому випадку шари можуть чергуватися або ділитися пополовині), 20% на 80%, 70% на 30%. Деколи шар натурального латексу використовують верхнім, щоб зробити жорсткий матрац м'якшим.
     
Переваги натурального латексу

Натуральний латекс є екологічно чистим і безпечним матеріалом. Оскільки він має гіпоалергенні властивості, його рекомендують людям, схильним до алергій. Такий латекс має губчасту структуру, завдяки чому матрац з таким наповнювачем добре пропускає повітря і швидко випаровує вологу. Завдяки бактерицидним властивостям латекс не є середовищем для розвитку мікроорганізмів. Також він не вбирає запахи.

Пориста структура латексу в матраці не нагрівається в жаркі літні дні, водночас добре зберігаючи тепло взимку.
Також латекс не вбирає вологу, завдяки чому впродовж тривалого часу зберігає свої властивості. Зносостійкість натурального латексу- 10-15 років.

Завдяки відмінній пружності латекс сприяє рівномірному розподіленню навантаження на всі зони тіла, що забезпечує нормальний кровообіг людини під час сну.
Методи виробництва натурального латексу



Немає коментарів:

Дописати коментар