Brokgroup

14.02.17

Наповнювачі для ковдри

Наповнювач для ковдри пух
Наповнювач для ковдри пух
Пуховий наповнювач. Ковдри з пуховим наповнювачем вважаються найм'якшими, довговічними та найлегшими. Матеріалом для наповнювача є гусяче, качине пір’я та пух. Найціннішим та найдорожчим наповнювачем є пух гагари. Крім того, слід враховувати, яким чином прошита ковдра. Тут найкращим варіантом є ковдри, прошиті «квадратом». Такі ковдри чудово пропускають повітря і зігрівають навіть холодними ночами, водночас під такою ковдрою не жарко в літні спекотні ночі. Серед недоліків таких ковдр вважається те, що вони вбирають вологу, крім того у них можуть з часом розмножитись пилові кліщі, які є особливо небезпечними для людей, схильних до алергій.

Синтепон- наповнювач для ковдри
Синтепон- наповнювач для ковдри
Синтетичні наповнювачі Найважливішою ознакою синтетичних наповнювачів, таких як синтепон чи холлофайбер, є їх низька ціна. Такі ковдри достатньо зносостійкі, легкі, крім того вони гіпоалергенні. Догляд за ними також надзвичайно простий, оскільки їх можна прати в пральній машинці.


Бавовняна вата
Бавовняна вата 
Бавовняна вата Один із видів натуральних наповнювачів, який чудово вбирає тепло, проте так само вбирає і вологу. Крім того такі ковдри мають досить відчутну вагу. З часом вона втратить свій початковий вигляд і зваляється та зібгається в грудки. Досить часто такий наповнювач також вбирає та утримує неприємні запахи.

Овеча шерсть
Овеча шерсть
Шерсть зараз вважається найтеплішим наповнювачем. Найчастіше наповнювачем для такої  ковдри виробляється з овечої шерсті. Шерстяні  ковдри мають чудову гігроскопічність, вони вбирають вологу, що досягає майже третю частину ваги самої ковдри. При цьому мікроклімат під ковдрою залишається максимально комфортним. Волога, як і неприємні запахи, з шерсті вивітрюються досить швидко. Ковдри з шерсті виробляються у двох видах- як стьобана ковдра (підійде для холодної пори року), так і тонкі пледи (для літа).


Наповнювач шовк
Наповнювач шовк
Шовк – наповнювачі з нього легкі, гігроскопічні, не збиваються, забезпечують чудову циркуляцію повітря. Крім того шовк є гіпоалергенним, а також перешкоджає розвитку мікроорганізмів. Такі ковдри м'які та теплі, але коштують досить дорого.
Бамбукове волокно

Бамбукове волокно. Бамбук як наповнювач використовується досить недавно. Бамбукові ковдри не викликають алергічних реакцій, чудово вбирають та випаровують зайву вологу, при цьому добрі для циркуляції повітря. За якістю бамбукове волокно нагадує шовк, хоча й коштує при цьому в рази дешевше. 

Немає коментарів:

Дописати коментар