Brokgroup

01.02.17

Види бязевої тканини

В залежності від щільності та фарбування розрізняють такі види бязевої тканини:

1. Сирова бязь з найбільшою щільністю, використовується як оббивна тканина для меблів та для пошиття спецодягу, здебільшого кремового кольору.
2. Вибілена бязь, яка має трохи нижчу щільність, ніж сирова. Використовується для пошиття спецодягу та постільної білизни.
3. Гладко фарбована бязь за своєю структурою така ж, як і вибілена, тільки пофарбована в один тон. З такої бязі шиють підкладки для костюмів , а також скатерті, постільну білизну.
4. Вибивна бязь- це тканина з кольоровим малюнком, підходить для пошиття одягу як для дітей, так і для дорослих, а також халатів та постільної білизни.


Бязь
Бязь
Які ж відмінності між бяззю та іншими бавовняними тканинами? Якщо порівнювати ситець і бязь, то обидві тканини мають однаковий спосіб переплетення. Але для ситцю використовують зазвичай тонші бавовняні нитки. Крім того, ситець переважно на 100 відсотків складається з бавовни, а в бязі деколи використовують синтетичні волокна.

Сатин, на відміну від бязі, має не лише особливий спосіб переплетення, від якого і пішла його назва, але й тонші, міцніше переплетені нитки. Завдяки переплетенню, сатин має блискучу поверхню, яка дуже нагадує шовк. Сатин може бути як бавовняним, так і синтетичним або змішаним. За ціною відповідно сатин дорожче бязі.

Немає коментарів:

Дописати коментар