Brokgroup

28.12.16

Виробництво штучного латексу

Штучний латекс підвищеної еластичності, який використовується в дорогих матрацах, виробляється на основі спеціальних поліефірів та ізоціанатів. У цьому випадку густина виробу (15-45 кг/м³) залежить від співвідношення його компонентів, а також від кількості спіненої добавки. Зазвичай для виготовлення синтетичного латексу для матраців використовується піна середньої густини (25-35 кг/м³).
Синтетичний латекс

Повітрепроникність і пружність латексу залежить від кількості відкритих комірок. Чим більше комірок, тим м'якшим він буде. Щоб досягнути такого результату, використовується метод вакуумування або циклічного стискання. Такого ж ефекту можна досягнути, якщо форма в певний момент процесу затвердіння розгерметизовується.

Сьогодні при виробництві штучного латексу (пінополіуретану) використовують два методи- ящиковий (періодичний) і конвеєрний (безперервний).

У першому випадку компоненти, необхідні для виробництва поролону змішуються в спеціальному ящику. Такий спосіб виробництва використовується при невеликих партіях, а також коли немає вимог високої якості латексу, тому що його об'єм та інші фізичні властивості у кожному випадку можуть суттєво відрізнятись одне від одного. Сьогодні «ящикові» апарати комплектуються вакуумними камерами, які допомагають робити латекс меншої жорсткості і нижчої щільності.
Конвеєрний метод передбачає безперервну подачу хімічної суміші на конвеєрну стрічку. При цьому у камеру спінювання вони можуть подаватися під високим або під низьким тиском. В кінці конвеєру отриманий матеріал розрізається на блоки необхідного розміру, які потім проходять процес затвердіння при температурі 60-90˚С протягом кількох годин. За допомогою такого способу структура латексу та його якість більш однорідна.
Високоеластичний матеріал латекс

Синтетичний латекс  за фізичними і хімічними властивостями подібний до натурального, але відрізняється від нього за структурою. Це високоеластичний матеріал, який складається з м'якого пінополіуретану, який також можна піддати процесу вулканізації.

Немає коментарів:

Дописати коментар