Brokgroup

26.12.16

Виробництво поролону: технологія

Сировина 

Для виробництва поролону використовують поліізоціанти і поліоли, які виробляються на нафтохімічних підприємствах. 

Розглянемо основні види поролону
  • Поролон підвищеної жорсткості. Для виробництва цього матеріалу використовують спеціальні поліоли, які надають йому підвищеної міцності. Такий поролон використовують для виробництва сидінь і матраців.
  • Латексний високоеластичний поролон. Він більш еластичний, ніж інші види пінополіуретану, тому представлений в широкому асортименті. Матеріал з такими властивостями використовують для виробництва матраців, подушок. Він характеризується також стійкістю до утворення вм'ятин та відповідно довговічністю.
     Готова лінія з виробництва складається з такого обладнання
  •  спінювальна машина
  • теплова камера;
  •  пристрій для нарізання матеріалу;
  • дозатор;
  • блок форми;
  •  подрібнювальний апарат для переробки кромки та бракованого матеріалу, щоб зробити виробництво максимально безвідходним;
  • пакувальний прилад, з допомогою якого поролон скручують в рулон і запаковують в поліетилен.
Процес виробництва поролону

Процес виробництва поролону відбувається наступним чином: рідкі хімічні реактиви- компоненти для отримання поролону- дозуються в змішувач певного об'єму, потім швидко змішуються в машині спінення (згідно режимів змішування, від яких залежать головні характеристики поролону- щільність, напруження стиснення, відносна залишкова деформація при стисканні, розривне напруження, відносне подовження при розриві) і виливається в рухому форму з відкидними стінками. Після змішування реактивів у формі відбувається хімічна реакція, яка призводить до у творення піни та її підняттю до верхнього краю форми. Блок поролону, який отримали таким чином, витримується певний, визначений технологією, час (15-20 хв.) у формі, потім форма розбирається, а блок переміщують в приміщенні для остаточного формування (охолодження блоків та завершення в них хімічних реакцій).

Через 1-3 доби вже готовий поролон розрізають на листи необхідної товщини (зазвичай від 5 до 150 мм) на горизонтальному стрічково-пильному станку.

Методи виробництва поролону

Методи виробництва поролону відрізняються наступним чином: при безперервному методі заливальна машина подає відміряну кількість компонентів в змішувач, звідки змішана композиція виливається не в форму, а в спеціальний рухомий транспортер, де і відбувається спінення. Безперервний пласт матеріалу розрізається на блоки необхідної довжини. Після етапу витримки блоки ріжуться на листки необхідної товщини.

Вироблений поролон не шкодить здоров’ю, не викликає алергії, не вбирає пилюки і не піддається утворенню плісняви. Матеріал практичний і має високу ступінь зносостійкості.

Еластичний пінополіуретан- унікальний спінений полімер, який не має аналогів серед інших синтетичних та натуральних матеріалів в галузі виробництва. У свою чергу такий матеріал поділяється на наступні сегменти: стандартні піни, комфортні піни, піни з ефектом пам’яті, спеціальні піни та композитні піни.

Немає коментарів:

Дописати коментар