Brokgroup

23.12.16

Основні показники якості поролону

  • Залишкова деформація. Поролон з високою залишковою деформацією не слід використовувати для виробництва матраців. Поролон з високою густиною завжди має меншу залишкову деформацію.
  • Показники комфортності. До них належать коефіцієнт комфорту та коефіцієнт опори. Перших характеризується відчуттям на дотик і м'якість при легкому стисканні, а другий- здатність поролону утримувати та розподіляти силу, яку викликає навантаження на нього. Кращий поролон має вищі показники комфортності.
  • Розмір пор та відкрита пористість поролону. Чим менші розміри пор, тим нижче початкова жорсткість поролону і вище його комфортність.
  • За відкритою пористістю можна визначити повітрепроникність (при густині до 30 кг/м³ та високій відкритій пористості можна гарантувати довгий строк експлуатації, хорошу вентиляцію, крім того така структура поролону не допускає скупчення вологи та вуглекислого газу, попереджує виникнення «пневматичного ефекту» та склеювання пор і збільшення остаточної деформації). При виробництві матраців використовується поролон підвищеної жорсткості (додають поліол-полімер).

В залежності від функціональності, поролон має бути відповідної жорсткості, оскільки від нього вимагають відповідного комфорту і м'якості. Крім цього, поролон має відповідати екологічним стандартам.

Немає коментарів:

Дописати коментар