Brokgroup

12.12.16

Кокосовий наповнювач: виробництво

Процес виробництва кокосового наповнювача досить довгий і трудомісткий. До нього входять:

  1. Збір сировини. Кокоси збираються приблизно за місяць до їх повного достигання.
  2. Вимочування сировини в солоній морській воді. Може тривати від кількох тижнів до 10 місяців.
  3. Відділення вимочених волокон койри від плода.
  4. Вичісування кокосової койри, сортування  за жорсткістю і довжиною, сушка. В результаті отримують міцне еластичне волокно.
  5. До виробника кокосова койра потрапляє у вигляді скручених волокон. Далі, в залежності від технологій виробництва, кокосова койра поділяється вже на 2 види- латексована кокосова койра і пресована кокосова койра.
Кокосовий горіх як сировина
Сировина для кокосової койри

 Латексована кокосова койра

Щоб отримати повітрепроникний, еластичний, стійкий до деформацій матеріал, виробники просочують волокна кокосової койри латексом. Після цього утворюється монолітний блок, у якому койра не кришиться і не розсипається.
Ідеальним є співвідношення у наповнювачі волокна та латексу в співвідношенні 50 на 50. Такий матеріал є досить довговічний і водночас еластичний.
Якщо співвідношення буде 70% койри і 30% латексу, плита буде більш жорсткою.
Пружність,  міцність та довговічність, а також стійкість наповнювача до великих навантажень досягається за рахунок латексації койри. Власне такий матеріал використовується в подальшому для виробництва ортопедичних матраців.

На процеси заготівлі, переробки і латексації кокосової койри йде багато часу і затрат, як людських, так і технічних ресурсів, тому високоякісний дитячий ортопедичний матрац з кокосовою койрою коштує, як правило дорожче, ніж матраци з іншими як натуральними, так і синтетичними наповнювачами.

Пресована голкопробивна кокосова койра


Голкопробивну кокосову койру також використовують для виробництва ортопедичних матраців. У цьому випадку використовується особлива технологія скріплення волокон кокосу, а саме: їх пресують та пробивають спеціальними голками, завдяки чому зростає довготривалість використання матрацу. Пресована кокосова койра є більш жорсткою, тому дитячі ортопедичні матраци з такої сировини твердіші за латексовані кокосові матраци.

Немає коментарів:

Дописати коментар